Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Őszi versíró pályázat általános iskolásoknak

Őszi versíró pályázat általános iskolásoknak Kultúra

Az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület (EJKE) versíró pályázatot hirdet a 2021–2022-es tanévben VII–VIII. osztályos erdélyi, partiumi, bánsági diákok számára. A felhívás így szól: „Nézz szét szülővárosodban, szülőfaludban, és fogalmazd meg versben: mit jelent számodra, miért jó ott élni, miért jó visszamenni, miről ismerik meg, akik nem jártak még ott, mit ajánlanál figyelmükbe?”

Hirdetés
Hirdetés

A pályaműveket (maximum két vers, egyenként 25 sornál nem hosszabb) és egy fényképes bemutatkozást (név, postacím, e-mail-cím, születési dátum, iskola, segítő tanár) word formátumban 2021. október 31-i beküldési határidővel várják a verspalyazatazenerdelyem2021@gmail.com e-mail-címre, a Subject/Tárgy rovatban ezzel a jeligével: Az én Erdélyem!

A pályázat díjai: I. helyezett: 80.000 forint, II. helyezett: 70.000 forint, III. helyezett: 50.000 forint értékű tanszervásárlási utalvány. (A nyertesek az eredményhirdetést követően a www.patriapapir.hu vagy a www.pirex.hu oldalon összeállítják a tanszerek listáját a megállapított összegben, ezt követően az egyesület, a társasjátékokkal együtt eljuttatja azokat a megadott címre.) Az első három helyezett iskoláját két-két db. Erdély – ismeretterjesztő, ismeretbővítő társasjátékkal ajándékozzák meg.

A zsűri tagjai: Csíki András (költő, az EJKE elnöke), Farkas Kinga (magyartanár, a Cimbora főszerkesztője), Lövétei Lázár László (költő, műfordító, a Cimbora munkatársa), Szonda Szabolcs (költő, műfordító, a Cimbora szerkesztője), Zsidó Annamária (magyartanár, Nagygalambfalva).

Eredményt november 20-án, szombaton hirdetnek a Cimbora folyóirat és az EJKE Facebook-oldalán. Amennyiben elegendő számú pályamű érkezik (minimálisan: 50), és a szerkesztők azt kellően színvonalas anyagnak értékelik, a legjobb alkotásokból egy maximum 100 oldalas, fotókkal illusztrált könyvet jelentetnek meg.

Partnerek: Cimbora folyóirat (www.cimbora.net), Nagygalambfalvi Általános Iskola. A pályázatot és az EJKE működését a Nemzeti Együttműködési Alap és Bethlen Gábor Alap támogatja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük