Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Őszi vásár Sepsiszentgyörgyön

Őszi vásár Sepsiszentgyörgyön Kultúra

Sepsiszentgyörgy főterén szeptember 27-e és 29-e között immár kilencedik alkalommal szervezik meg az Őszi vásárt. A tök és a kukorica témájára épített őszi ünnepen a szervezők gyermekfoglalkozásokkal, vásári bolttal, lacikonyhával, vásári nyalánkságokkal és portékákkal várják az érdeklődőket. 

Hirdetés
Hirdetés

Idén 28 őstermelő, 48 kézműves és iparművész, valamint 5 kereskedő kínálja portékáit a vásáron. A teret az elmúlt évekhez hasonlóan rendezkedik majd be, a foglalkozásokon a gyermekek garasokat gyűjthetnek, amelyeket a vásári boltban, különböző értékű tárgyakra válthatnak be.

A főtér színpadán a három nap alatt folklór műsorokra és koncertekre kerül sor, ahol a Folker zenekar Eszes Gyurka és az Ezmók dalait ismerheti meg a közönség. Fellépnek a Kincsek és a Heveder, a Junii Brașovului néptáncegyüttes és a Muzsikás együttes, a Zűrös Banda, a Bordó Sárkány Magyarországról. Napközben pedig vásártéri zene, folklór előadások, izraeli táncok és táncház szórakoztatja az arra látogatókat.

Az érdeklődőket minden nap 11 és 20 óra között hagyományos kirakodóvásár várja. Az idei vásár kulturális programját a magyarországi Zűrös banda zárja. Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük