Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Őszi vásár lesz Baróton

Őszi vásár lesz Baróton Kultúra

Egy év kihagyás után, a hétvégén Baróton ismét lesz őszi vásár, melyre a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt Erdővidékről, de máshonnan is.

Hirdetés
Hirdetés

A vásárt a Piac utcában rendezik, és mint azt Kopeczky Annamária szervezőtől megtudtuk, azon előreláthatólag mintegy negyven vásáros fogja majd portékáit kínálni, a kézműves termékektől kezdve, az élelmiszereken át a jellegzetes őszi terményekig. A pandémia sajnos ezúttal is valamennyire beleszólt a szervezésbe, nem lesznek például kulturális programok, de kárpótolhatja az érdeklődőket a Városi Művelődési Házban szombat este 7 órától a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes Reliktum című folklórműsora, melyre jegyeket elővételben a művelődési háznál lehet vásárolni.

„Előadásunkkal őseink hagyatékait igyekszünk átmenteni ebben az értékvesztett modern társadalomba, amely ma körülvesz minket. A műsorszerkesztés célja az autentikus táncok, szokások megjelenítésén túl az, hogy időutazásra hívja a nézőket egy korábbi idilli állapot bemutatásával. Mind a zenei anyagok, mind a különböző tájegységek táncainak választásánál fő szempont, a változatosság, az igényesség és a hitelesség volt” – olvasható az előadás beharangozójában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük