Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Osonós tábor pedagógusoknak

Osonós tábor pedagógusoknak Kultúra

Tegnap elkezdődött a csoportvezetők és pedagógusok drámatábora. A zabolai Csipkésben zajló eseménysorozaton részt vevő pedagógusok nagy része a maga során valamilyen szintű színjátszó-csoportot vezet.

Hirdetés
Hirdetés
 

A Prezsmer Boglárka drámapedagógus, valamint az Osonó két tagja – Fazakas Misi és Mucha Oszkár – által vezetett foglalkozások nagy hangsúly fektetnek a csapatépítésre, az önismeret- és személyiségfejlesztő gyakorlatokra, drámajátékokra, beszédkészség-fejlesztő feladatokra és az alap-színházképzésre, azzal a céllal, hogy a résztvevők gyarapíthassák eszköztárukat, valamint a gyakorlatokat felhasználhassák jövőbeni rendezői munkájukban, tanítási módszerükben, osztályfőnöki vagy csoportvezetői tevékenységükben.

– A színházi gyakorlatokban való elmélyülés, a keresés és a kísérletezés impulzusokat ad a résztvevőknek, az általuk vezetett színjátszócsapatok szakmai tevékenységének átgondolására és hatékonyabbá tételére – mondta el megkeresésünkre Fazakas Misi, az Osonó vezetője.

Mindezek mellett beszélgetésekre is sor kerül, így a résztvevők egymástól értesülhetnek a munkaterületükön felmerülő sajátos nehézségekről és problémákról, ugyanakkor az egyéni módszerek és felelősségek adta megoldási lehetőségekről is. A képzésén túlmenően a tábor célja egy olyan helyzet megteremtése, amely által a pedagógusok feltöltődve kezdhetik el az új tanévet. A tábor augusztus 31-éig tart.

Az Osonó amúgy nem vádolható azzal, hogy fölöslegesen vesztegeti az idejét. A csapat hétfőn még Budapesten volt, ahol este zárult az általuk kilencedik alkalommal szervezett nemzetközi drámatábor. A résztvevők a színház, a játék ürügyén kerülhettek közelebb önmaguk jobb és teljesebb megismeréséhez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük