Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Örülni mások örömének

Egy biztos: még nem csalódott senki, legalábbis én erről nem tudok, ha valaki örömét látva maga is örvendezik. Tényleg, származhat-e hátránya valakinek abból, hogy felfedezi a környezetében lévők valami felett érzett örömét, elégtételét?

Hirdetés
Hirdetés

Tanárként, újságíróként rengeteg boldog emberrel találkoztam, akik minden áron szerették volna megosztani másokkal is a saját elégtételeiket, barátságból, munkahelyről, az utcán szerzett örömüket, s az érezheti igazán a magány súlyát, akit senki nem vesz észre, amikor az éppen örömmámorban úszik. Meggyőző példám is van erre.

Egyik nagyon elismert pedagógusunk drámaírói versenyen kitüntető díjazásban részesült, hazatérve, a vele egy tanári szobában tartózkodó, dolgozatokat javító, terveket készítő munkatársak közül senki nem kérdezte, mi is a helyzet azzal a drámaírói pályázattal? Pedig tudtak róla, mert néhány napot hiányzott is a díj átvétele miatt.

Valami ilyesmi járt az eszemben a kedd délután szervezett pedagógusi dicséretek elhangzásakor, amikor nyolcvan sepsiszentgyörgyi pedagógus részesülhetett az RMPSZ megyei és Sepsi-széki szervezete kezdeményezte elismerő oklevélben és könyvcsomagban. Ebben a megyeszékhely polgármesteri hivatala is támogatott. A Puskás Tivadar Szakközépiskola igazgatója, dr. Szőke Anna-Mária szeretettel üdvözölte a megjelenteket, s azt is, hogy ez a rendezvény visszakerült oda, ahonnan évekkel korábban elindult. Nagy Zoltán is köszöntötte az ünnepelteket az önkormányzat képviselőjeként. S öt Petőfi-vers bemutatásával próbáltunk ráhangolódni a nemsokára beinduló Petőfi-emlékév eseménysorozatára.

Hadd emeljem ki, hogy dr. Antalka Ágota az Apáczai-díjas könyve alapján a pedagógusi kiégésről beszélt igen meggyőzően és tényleg ékes nyelven. Incze Melinda magyartanár és Fail Tamás mérnök-aligazgató szavalatait, a Domokos Zsuzsa tanítónő váradis kisdiákjainak szereplését nagy szeretettel és tapssal fogadták a jelenlévők. Ünnepi hangulatot teremtett az is, hogy az országos RMPSZ-elnökség nevében átnyújthattam Szász Árpád nyugalmazott matematikatanárnak, volt főtanfelügyelőnek a szövetség 30. évfordulójára készült emlékérmet és elismerő oklevelet a Tudományos Tanács tagjaként végzett munkájáért. Színesítette a programot, hogy Hajdu Laura óvónő beszélt a Benedek Elek Napköziben készült filmről is. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Kovászna megye RMPSZ-elnökeként átadhattam a nyolcvan elismerő oklevelet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük