Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Örömzenélés a For You-ban

Örömzenélés a For You-ban Kultúra

Évekkel ezelőtt a Bujdosó vendéglő, később pedig a Mimella volt a helyszíne a Rockkarácsony nevű zenei kisfesztiválnak, ami az ismert kézdivásárhelyi zenész, Demeter Elemér és zenészbarátai kezdeményezésére jött létre. Idővel egyre többen csatlakoztak a rendezvényhez, mely így a kezdeményezőnek és az utóbbi nyolc év főszervezését felvállaló dr. Kelemen Andrásnak köszönhetően immár kétnaposra nőtte ki magát, és ma már erdélyi és magyarországi zenekarok részvételével zajlik.

Az idei, immár nyolcadik Rockkarácsony első napján, pénteken elsőként a megyeszékhelyi Wings of Hope csapott a húrok közé. A gyerekzenekar magasra emelte a mércét a későbbi fellépők (a kovásznai Background, a marosvásárhelyi Relax) előtt, de minden banda kiállta a próbát a közönség örömére, amely így a rockzene számos műfajába (heavy, hard és trashmetal) nyerhetett betekintést. Az est fénypontját a magyarországi Soulbreakers fellépése képezte, Pleszkán Écska és Radovics László „Kyru” énekesek fergeteges hangulatot teremtettek a klubban.

Szombaton a – korábban a Borudvarban és a Vigadóban is bemutatkozó – kézdivásárhelyi DE Újratervezés, majd a megyeszékhelyi Exit Rock Band, a marosvásárhelyi Chrom és Polifon és a magyarországi Dunaszentgyörgyről érkező Hungarokarma lépett fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük