Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Öreg szivarok” bulija

„Öreg szivarok” bulija Kultúra

Ma 20 órától a kézdivásárhelyi Erzsébet-teremben koncertezik a kipróbált zenészekből álló Old Rip`s Rt. A részletekbe Jarosiewitz Tibor avatta be lapunkat.

A zenekar tavaly állt össze: „Horváth Gyuri »Bocóval«, akivel egykor a Bumerángot is alapítottuk, Veres Ödivel, az Inogsz basszusgitárosával és Vajna Jancsival döntöttünk úgy, hogy többnyire a magunk szórakoztatására leporolunk néhány `70-es, `80-as évekbeli dalt, amit adott esetben a közönségnek is bemutatnánk.” A többek között kevésbé ismert Illés-, Fonográf-, LGT- és Gemini-dalokat, valamint saját szerzeményeket akusztikus hangszereken adják elő a zenekar tagjai. „Dobozgitáron (Jarosiewitz Tibor, Horváth György), nagybőgőn (Veres Ödön) és cajonon (Vajna János) zenélünk a dalok zömében, igaz, egy-két szám erejéig az elektromos gitár és a basszusgitár is előkerül.”

A csapat nevéről a zenekarvezető elmondta, „öreg szivarok vagyunk már a szakmában, és szükség van részvénytársaságokra ebben a nyomorúságos világban.” A ma esti koncertre „a belépés díjtalan, a távozás bizonytalan”, jegyezte meg búcsúzóul Jarosiewitz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük