Hirdetés
Hirdetés

Orbán-Kelemen találkozó: erős Kárpát-medencei magyar képviseletet az Európai Parlamentben!

Orbán-Kelemen találkozó: erős Kárpát-medencei magyar képviseletet az Európai Parlamentben! Kultúra

Gratulált a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) hétvégi kongresszusához és a szervezet elnökévé történt újraválasztásához Kelemen Hunornak Orbán Viktor miniszterelnök kettejük csütörtöki megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A megbeszélésen egyeztettek az Európai Néppárt keretében zajló választási felkészülésükről, és hangsúlyozták: a májusi európai parlamenti (EP-) választáson az egyik legfontosabb cél az, hogy erős Kárpát-medencei magyar képviselet legyen az újraválasztott EP-ben.

Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor és Kelemen Hunor értékelte a magyar kormányzati segítséggel megvalósuló erdélyi gazdaságélénkítő programok alakulását; az RMDSZ elnöke tájékoztatta a miniszterelnököt, hogy a kisebb pályázatok első fázisa lezárult, és már a nagyobb beruházások előkészítése, tervezése is zajlik. Az érdeklődés rendkívül nagy a teljes program iránt, ami így hatékonyan segíti Erdélyben a munkahelyteremtést és a térség gazdasági növekedését is – ismertette a tárgyaláson elhangzottakat Havasi Bertalan.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 28., 12:26
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Orbán V! Ha ilyen alakokkal pacsizik és azt hiszi, h ettől, h az Udmr vel pacsizik jobb lesz a dolgunk tölem több szavazatot nem fog kapni!😤

 • User
  Dátum: 2019. február 28., 16:48
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Minden – 1 Rmdsz szavazat= + 1 román szavazat. Hajrá, aztán verjük a fejünket a falba. Furcsa ez a gyűlölet és logikátlan, mint minden gyűlölet. Ha legalább lenne más választási lehetőség, de nincs, hacsak nem az a két hazai Párbeszéd- vagy Kutyapárt- népszerűségű gittegylet.