Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Optimista alkotó

Optimista alkotó Kultúra

Florin Lăzărescu személyében a kortárs román irodalom egyik meghatározó személyisége látogatott Sepsiszentgyörgyre a Szent György Napok alkalmából. A moldvai Doroşcani faluban született (1974) és Jászvásárban (Iaşi) élő próza- és forgató­könyv­íróval Adrian Lăcătuș brassói irodalomkritikus beszélgetett a Tein Teaházban.

Hirdetés
Hirdetés

Lăzărescu sem szerzőként, sem emberként nem tartozik a szokványos csoportba. A szépirodalom és olvasás hamarosan bekövetkező végét jóslókkal szemben ugyanis ő hisz ezek jövőjében, mert szerinte az embereknek továbbra is szükségük van a bennük tálalt történetekre. Ennek oka pedig az értelmes létben rejlik, hiszen minden életút tulajdonképpen érdekes és a maga nemében egyedi, de valahogy mégis hasonló történet. Ezért azonosulni tudunk a művek szereplőivel és tartalmával.

Ennek köszönhetően változás esetleg az olvasási szokásokban áll be, mely következtében a nyomtatott könyvekről a virtuális világban fellelhetőkre tevődik a hangsúly. Sajnos, ezt a tevékenységet már most felületesebben végzik, mint ahogy azt néhány évtizede tették.

A zömében magyar ajkú közönség egy érdekes és ugyanakkor értékes tapasztalattal gyarapodott a végig román nyelven zajló találkozó során.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük