Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Online ingyenes filmfesztivál a francia mozi legjobbjaival

Online ingyenes filmfesztivál a francia mozi legjobbjaival Kultúra

Új utakat keresnek a filmfesztiválok a járvány miatt, hogy eljuttassák kínálatukat a közönségnek. Ezt a digitális platformok fejlődése is elősegíti. A francia filmipart külföldön népszerűsítő és terjesztő Unifrance azonban már tíz éve megalkotott egy online filmfesztivált, amely az egész világon elérhető.

Hirdetés
Hirdetés

„Ez már a 11. alkalom idén” – mondja az Unifrance igazgatója, Daniela Elstner. „Amikor tíz évvel ezelőtt ezt a fesztivált online elérhetővé tettük, akkor az nem olyan volt, mint ma, amikor ez teljesen logikusnak, sőt, normálisnak tűnik. Tíz évvel ezelőtt ezt végig kellett gondolnunk! Még kérdőjeleink is voltak, és el is gondolkodtunk rajta, vajon tényleg ezt kell-e tennünk.” A fesztivál azonban nagy sikerré nőtte ki magát, és kezdete óta csaknem 54 millió filmet néztek meg az oldalon, ahol az alkotásokat kategóriákba sorolva lehet felfedezni.

A fesztivál ideje alatt díjmentesen lehet megnézni a filmeket, amelyeket 10 különböző nyelven feliratoztak.

„Több mint 10 nyelvünk van, a többi között a spanyol, a portugál, a japán, és természetesen a kínai is. Egy adott országban a saját nyelvén kínáljuk a filmeket, ami mindent megváltoztat, hiszen így sokkal elérhetőbbé válik. Több mint 200 országban és több mint 60 platformon jelen vagyunk. Nagyon kicsiben kezdtük, két vagy három partnerrel, ma már azonban az összes fontos platform a partnerünk.”

A francia mozi legjobbjai a fesztivál honlapján és más platformokon, például a YouTube-on láthatóak február 15-éig. Aznap egy nemzetközi zsűri fog dönteni a legjobb alkotásokról.

(euronews/kultúra)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük