Hirdetés
Hirdetés

Ökumenikus imahét

A keresztény felekezetek évente közösen imádkoznak egymás templomában a Krisztus-hívők egységéért. A 2019-es ökumenikus imahétre tervezett programfüzet Indonéziában született, innen indult el földkörüli útjára.

Az imahét alatt a keresztények azért gyűlnek össze, hogy imádkozva növekedjenek az egységben, egy olyan világban, ahol az egyenlőtlenséget és megosztottságot előidéző korrupció, kapzsiság és igazságtalanság uralkodik. Egy olyan világban, amelynek szétszakadozásában mi, keresztények is bűnrészesek vagyunk ugyan, de arra kaptunk elhívást, hogy egységben tanúskodjunk az igazság mellett.

Hirdetés
Hirdetés

Az idei ökumenikus találkozókat az indonéz keresztények készítették elő, akik a 265 millió lelket számláló ország lakosságának csupán a 10%-át teszik ki, 86%-a ugyanis muszlim. Nem véletlen tehát, hogy újra tudatosult bennük az egység fontossága, ezért együtt emelik fel szavukat az igazságtalanságok ellen. Az imahét témájaként Mózes V. könyvének igéjét („Az igazságra és csakis az igazságra törekedj”) jelölték ki.

Sepsiszentgyörgyön az egyetemes imatizedre január 18-27. között kerül sor a következő program szerint: 18-án a Szent Benedek katolikus templom, Végh Nimród evangélikus lelkészjelölt; 19-én Gyöngyvirág utcai református templom, Hajdú János katolikus főesperes; 20-án evangélikus templom, Hegyi István református lelkipásztor; 21-én Krisztus Király katolikus templom, Marosi Árpád református lelkipásztor; 22-én református vártemplom, Szabó Lajos kanonok; 23-án Szent József katolikus templom, Kovács István unitárius lelkész; 24-én szemerjai református templom, Takács Dezső katolikus plébános; 25-én Szent Gellért katolikus templom, Müller Loránd református lelkipásztor; 26-án unitárius templom, Dénes Előd református lelkipásztor; 27-én belvárosi református templom, Dávid György katolikus plébános

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük