Felhívás!

Október elején szervezik meg a 28. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivált

Október elején szervezik meg a 28. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivált Kultúra

Az idén a koronavírus-járvány miatt egy hónappal korábban, külföldi vendégek nélkül, rövidebb versenyprogrammal és szabadtéren szervezik meg Marosvásárhelyen a 28. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivált – adta hírül csütörtökön a Népújság című marosvásárhelyi napilap.

Románia legnagyobb múlttal rendelkező filmfesztiválját október 7. és 11. között tartják, de ezúttal nem a helyi Kultúrpalotában, hanem a főtéri nyári színpadon lesznek a vetítések. Az előző esztendőkhöz képest valamivel kevesebb, mintegy 800 rövidfilmet neveztek be a szemlére, ezek közül ismét előzsűri válogatta ki a versenyprogramba bekerülő alkotásokat.

Sipos Levente fesztiváligazgató a lapnak elmondta, hogy a járvány és a korlátozások miatt az idén külföldi vendégük nem lesz, ezért rövidebb és egyszerűbb programot kínálnak. A zsűri online nézi meg a versenyprogramba beválogatott filmeket és ugyanígy értékel, majd dönt a győztes alkotásokról. Elmondta: szeretnék, ha a Teleki Téka udvara is a fesztivál egyik helyszíne lenne, de ez még egyeztetés alatt áll.

Hozzátette: a kiegészítő programok közül biztosnak tűnik két koncert, az egyiket a népszerű Ada Milea marosvásárhelyi származású énekes adja. A korlátozások miatt bérletárusítás nem lesz, csak napijegyet válthatnak a filmkedvelők. A programról részletesebb tájékoztatást későbbre ígértek.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.