Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Oktatástörténeti kutatás

Oktatástörténeti kutatás Kultúra

A kézdivásárhelyi Erzsébet Teremben szombaton mutatták be a Torján élő nyugalmazott pedagógus, Salamon Ferenc legújabb kötetét. Az Oktatástörténeti régészkedés Háromszéken 1948-ig ötvenévnyi gyűjtőmunka eredményeként született meg.

Hirdetés
Hirdetés

A könyvbemutatón Tulit Ilona, a sepsiszentgyörgyi T3 Kiadó képviselője, a kötet szerkesztője köszöntötte elsőként az érdeklődőket, bemutatva a szerző munkásságát. Mint mondta, Salamon Ferencet főként nyugalmazott tanáremberként, helytörténeti és művelődéstörténeti kutatóként jellemezné, aki elhivatott, örökös népművelő.

A kötet ötven év gyűjtőmunkáját foglalja magában az oktatástörténet eddig ismeretlen területeiről, a szerző saját kutatásai mellett az édesapja, dr. Salamon Ferenc által gyűjtött anyagot is felhasználta. Tulit Ilona szerint a könyv hasznos olvasmány lehet mindazoknak, akik oktatásirányítással vagy tantervkészítéssel foglalkoznak, mivel jó támpontokat, hasznos tanácsokat nyújthat számukra (lásd recenziónkat a 9. oldalon – szerk.). Salamon Ferencnek egy újabb kötete is van előkészületben Művelődéstörténeti barangolás Háromszéken címmel.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük