Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nyolc magyar filmet vetítenek a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon

Nyolc magyar filmet vetítenek a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon Kultúra

Nyolc magyar filmet vetítenek augusztus 4. és 6. között a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) magyar napok című programjában – közölték szerdán a szervezők.

Hirdetés
Hirdetés

Emlékeztetettek arra, hogy az előző években egyetlen napon vetítették a magyar filmeket. Most azonban a korornavírus-járvány miatt megváltozott a fesztivál lebonyolítása és több kisebb helyszínen, kevesebb nézővel zajlanak a vetítések, így a magyar filmeket több napra osztották el.

A szervezők szerint az elmúlt időszakban készült, legnagyobb elismerésnek örvendő magyar alkotásokat vetítik. A fesztivál közönsége láthatja Szász Attila Apró mesék című történelmi thrillerét, Hartung Attila FOMO című filmjét, Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című fergeteges vámpírvígjátékát, Bagota Béla Valan című alkotását és Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét.

Az utóbbi évek legsikeresebb magyar produkcióiból összeállított válogatás két dokumentumfilmmel egészül ki. Visky Ábel, a 2013-as helyi versenyprogram nyertese a Mesék a zárkából című kreatív dokumentumfilmet mutatja be a fesztiválon és Szabó Réka jegyzi A létezés eufóriájával című alkotást. Kocsis Ágnes két éve zsűritag volt a fesztiválon, most az Éden című felkavaró drámáját lehet megnézni romániai premierként a TIFF-en.

A magyar napok műsorát az idén is a bukaresti Balassi Intézet és a Filmtett Egyesület állította össze.

A 2002-ben alapított, és azóta Kelet-Közép-Európa legnagyobb fesztiváljává vált TIFF-et az idén rendkívüli körülmények között szervezik meg kizárólag szabadtéri vetítésekkel július 31. és augusztus 9. között Kolozsváron és környékén.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.