Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyaraljon Korfu-szigetén!

Nyaraljon Korfu-szigetén! Kultúra

A sugásfürdői majálison minden szabadidős program ingyenes lesz, az Outsider Music Festen változatos műfajokat játszó csapatok lépnek fel. Idei újdonság: a főszínpadot kivéve, minden helyszínen és a műsorfüzetet, illetve tombolajegyet vásárlók közül valaki másodmagával Korfun üdülhet egy hétig – tudtuk meg a városnapok szervezőinek múlt heti sajtótájékoztatóján.

Hirdetés
Hirdetés

Knop Ildikó mesélt a Szent György Napok programsorozatába beékelt, Sugásfürdőn megrendezendő majálisról, amely elsősorban az egészséges életmód elkötelezetteit és a családokat célozza meg. A kettő ugyan nem zárja ki egymást, ezért május elsején reggel 9-kor már akárki kifuthat vagy kibiciklizhet a Fitness Tribe csapatával Sugásfőrdőre (indulás a főtérről), s ha bizonyítani akarna magának vagy másnak, akár a nagy sípálya tetejére is. Ajánlott regisztrálni, ha valaki a mászófalra, a golf- és teniszpályára, kalandparki kalandra áhítozna – mint említettük, minden ingyenes, ezért túljelentkezés előfordulhat.

Lesznek előadások is az egészséges életmódról, a helyes sportolásról. A Multitrans 10-től–20 óráig minden egész órában indít buszokat felfelé, lefelé 10.30–20.30 között pedig minden óra után 30 perccel. Valamennyi járatra a városi, 2 lejes autóbuszjegy érvényes. A hegyimentőknek köszönhetően rövid túra rajtol a Havad-tetőre vagy a Benkő-forráshoz, ahol lehet majd borvizet kóstolni, lovagolni és pisztrángot enni, de az állatsimogatás sem marad el.

Az Outsider Music Fest egy szentgyörgyi unikum, a fogyatékkal élők zenei fesztiválja már harmadik éve része a városnapoknak, amely ilyenformán egész Erdélyben az egyedüli inkluzív jellegű a hasonló nagy rendezvények között. Makkai Péter református lelkész, a Diakónia Alapítvány szentgyörgyi szervezetének igazgatója elmondta, színvonalas együtteseket hoznak, akiket azért kell értékelni, mert különleges produkciót mutatnak be: ilyen a tordasi Szivárvány együttes, a hollandiai United by Music Alapítvány három bandája közül egy olyan, amelyik eddig még nem lépett fel Szentgyörgyön, a rockzenét játszó ajkai Hangadó, az angliai I love thunder, hard rockot játszó együttes, valamint a nemrég lezajlott tehetségkutatón kitűnt Florin Mandru Dudu, Dumitru Elena és Micu Ionel, akik most tértek vissza hollandiai fellépésükről. Az outsiderek fő tanyája a művészeti líceum udvarán felállítandó közösségi színpad lesz.

Joós Stefan már sokadik alkalommal ajánlja fel a Szent György Napok tombolajátékának legvonzóbb nyereményét. A Christian Tourt képviselő vállalkozó elmondta, mintegy 1000 euró értékű, szeptember elején megejtendő kirándulást lehet nyerni Görögország legzöldebb szigetére két fő számára, hét éjszakára, négycsillagos szállodában, all inclusive ellátással.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük