Felhívás!

Nemesis portrait

Nemesis portrait Kultúra

Nemesis portrait címmel nyitott szombaton fotókiállítást a sepsiszentgyörgyi Szimplában az Osonó Színházműhely. A portrék a társulat egyik szociális projektje alatt készültek.

A Visszhang a Sarokból elnevezésű művészeti-szociális projektet az Osonó az elmúlt hónapokban valósította meg, amely során a független társulat a gyerekjogvédelemhez tartozó negyven fiatallal dolgozott együtt Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában.

– A projekt célja a fiatalok művészetre való ráhangolódásának elmélyítése és a befogadás érzékenységének segítése volt a különböző alkotó, művészeti és kommunikációs tevékenységekbe való bevonás által – mondta el Fazakas Misi, az Osonó vezetője.

A fiatalok ennek megfelelően film-, színház- és képzőművészeti eseményeken, illetve színháznevelési műhelyfoglalkozásokon vettek részt. A projekt egyik terméke egy dokumentumfilm létrehozása, amelyben a fiatalok elmesélik életútjukat, az identitásukat meghatározó fontosabb eseményeket, a múltjukat és azt, ahogyan önmaguk jövőképét látják. Ezzel párhuzamosan Mucha Oszkár, az Osonó színésze portréfotó-sorozatot is készített a fiatalokról, amelyeket az általuk kiválasztott idézetekkel együtt a sepsiszentgyörgyi Szimpla Kávézóban állítottak ki.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.