Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Neked mi a kézdivásárhelyi történeted?

A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet – KVISZ ismét meghirdeti a nagy népszerűségnek örvendő irodalmi pályázatát Neked mi a kézdivásárhelyi történeted? címmel.

Kézdivásárhely különleges város, ahol mindig történik valami, még ha nem is. Idén hármas évfordulót ünnepel 460 – 595 – 615. A város lakói hétköznapi történetek tömkelegét élik meg, a KVISZ ezekre a történetekre kíváncsi: legyen szó szerelemről, vagy szakításról, örömről, vagy bánatról, különleges alkalmakról, vagy a szürke hétköznapokról.

„Mindenkinek van egy története. Két szabály van csak: a történetek nem lehetnek hosszabbak 100 szónál, és valamilyen módon Kézdivásárhelyhez kell kapcsolódniuk. Addig kell tehát tömörítenünk mesélnivalónkat, amíg nem tudunk ennek eleget tenni, mert rövidebb lehet, de hosszabb nem! A cím és az írásjelek nem számítanak külön szónak, az igekötők és a névelők viszont igen. Lényeges még, hogy a műnek eredetinek kell lennie.

Az alapgondolat, hogy a kisvárosi lét és az irodalom összekapcsolódjon, próbáljuk a széles közönséget írásra ösztönözni. A várostörténet szempontjából fontos évszámok ünneplésre sarkallnak bennünket, és ezt a történeteken keresztül szeretnénk megtenni. A pályázat lehetőséget ad, hogy bepillanthassunk az udvarterek mindennapjaiba, megismerhessük a kockakövek gondolatait, a Józsiás park varjainak hangzavaros életét, és újabb pletykákat halljunk Elvira nénitől” – áll a felhívásban.

A beérkezett munkákból a zsűri értékelése nyomán plakátkiállítást szerveznek. A pályázaton bármely korosztály részt vehet. A pályaműveket az office.kvisz@gmail.com címre várják (név és elérhetőség megadásával). Beküldési határidő: augusztus 21. éjfélig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások