Hirdetés
Hirdetés

Negyedszázados a Cantus

Negyedszázados a Cantus Kultúra

Vasárnap 19 órától a kézdi-kantai Szentháromság katolikus templomban hálaadó hangversennyel ünnepelte fennállásának negyed évszázadát a Fórika Balázs kántor vezette Cantus kamarakórus.

Hirdetés
Hirdetés

A kamarakórus koncertjét a Farkas Alajos segédlelkész által celebrált szentmisét követően hallgathatták végig a templomot megtöltő érdeklődők. A rövid történeti visszatekintőben elhangzott, a kórus az 1991–1992-es tanévben a Bod Péter Tanítóképző diákjaiból nőikarként alakult ifjú Vikol Kálmán vezetésével, majd vegyeskarrá bővült. 1994-ben az alapító Magyarországra költözött, azóta a Cantust, melynek ez idáig 209 tagja volt, Fórika Balázs karnagy vezeti.

A mintegy egyórás, a kórus 166 dalt felölelő repertoárjából tizennégy kórusművet felvonultató hangversenyen a Kodály-, J. S. Bach-, A. Bruckner-, K. Jenkins-, Ola Gjeilo-, Orbán György-, Karai József-, Birtalan József-, Szokolay Sándor-, H. Martins- és Kocsár Miklós-darabok mellett egy Elvis-sláger énekkari feldolgozása is elhangzott. A Pro Cantus Egyesület kitett magáért, ugyanis a lelki feltöltődés mellett a kóruszene kedvelőit részletes műsorfüzettel, illetve a kórus negyedszázados történetét bemutató emlékfüzettel is megajándékozták.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 19., 21:44
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Több alkalommal volt szerencsém hallani a Cantust, mindannyiszor felemelő érzés kerített hatalmába!
  Kívánok minden tagnak a továbbiakban is kitartást, jó egészséget a következő 25 év “munkájához”! Jó dalolást!!! Tisztelettel és szeretettel:Etelka

 • User
  Dátum: 2019. november 19., 23:02
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Gyöngyösről is szeretettel gratulálunk a kórusnak és kívánjuk, hogy még sok születésnapot ünnepeljenek nagyszerű kórusvezetőjükkel együtt! Hajrá Cantus! Hajrá Balázs! A gyöngyösi Cantus Corvinus