Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Negyedjére is Unikornis

Július 13-án zajlott az Unikornis, vagyis a középiskolás diákoknak szóló nyelvi olimpia országos szakasza az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége szervezésében, a versenynek a Haszmann Pál Múzeum adott nemcsak helyszínt, hanem valóban otthont.

A vetélkedőt megelőző egyhetes táborban a verseny két korábbi, internetes fordulóján legjobb eredményt elért hat csapat vehetett részt. A tábori tevékenységet Deme Róbert színművész, rendező vezette, a szakmai programot a BBTE oktatója, Kádár Edit és csapata: Bartalis-Kádár Apor magyar szakos és Lakatos Aliz doktori hallgatók biztosították.

A versenyen kívül több nyelvészeti műhelyfoglalkozáson is részt vehettek a diákok és tanáraik, valamint kézműves-foglalkozások, múzeumlátogatás és kirándulás színesítették a programot, a közös zenélés és éneklés sem maradt el.

Az első díjat idén a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium diákjainak I.D.E. csapata nyerte 99,75 ponttal (Miklós Eszter, Kozma Dalma Edina, Farkas-Schüller István, 10. osztály, felkészítő tanáruk Portik Gabriella); a második díjat a kézdivásárhelyi Református Kollégium Alapelfek csapatának ítélte a zsűri a megszerzett 86 pont alapján (Benkő Panna, Demeter Ágnes, Fehér Szende, 11. osztály, felkészítő tanáruk Rancz-Gyárfás Zsuzsa); szoros versenyben, 85 ponttal a harmadik díjat a nagyváradi Ady Endre Líceumba vitte el a 9. osztályos diákokból álló Monocérosz csapat (Lőrincz Bálint Imre, Török Noémi Anikó, Vass DávidJózsef, felkészítő tanáruk Ágoston-Palkó Emese); a tasnádi Pepita vattacukorkák csapata pedig 81,25 pontot elérve dicséretben részesült (Bihari Renáta, Szommer Edgár, Szommer Petra, 11. osztály, felkészítő tanáruk Bendel Júlia Krisztina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük