Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Négy kísérleti rendezvényt szervez a kulturális minisztérium

Négy kísérleti rendezvényt szervez a kulturális minisztérium Kultúra

Május 14-e és 16-a között négy kísérleti rendezvényt szervez a kulturális minisztérium. A rendezvények kül-, illetve beltéren zajlanak majd az országos vészhelyzeti bizottság által jóváhagyott körülmények között.

Hirdetés
Hirdetés

A kulturális minisztérium tájékoztatása szerint a kísérleti rendezvények Bukarestben és Kolozsváron zajlanak majd a következő program szerint:

* május 14, 19 óra és 21 óra között: Libera Musica – beltéri rendezvény, szervező a Bukaresti Nemzeti Opera;

* május 15, 19 óra és 21 óra között: Francis Veber: Dineu cu proşti (Dilisek vacsorája) – beltéri előadás, szervező a Bukaresti Nemzeti Színház;

* május 15, 19 óra és 21 óra között: Charles Gounod: Faust – beltéri előadás, szervező a Kolozsvári Román Opera;

* május 16, 19 óra és 21 óra között: Libera Musica – kültéri előadás Bukarestben, szervező a Bukaresti Nemzeti Opera.

A kulturális minisztérium javaslata szerint a beltéri kísérleti rendezvényeken csak beoltott személyek vehetek majd részt.

A szabadtéri kísérleti rendezvényen azok a személyek vehetnek részt, akik be vannak oltva, vagy a SARS-CoV-2 fertőzést követő 15. és 90. nap között vannak, vagy akik 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR-tesztet vagy 24 óránál nem régebbi antigén gyorstesztet mutatnak be.

A belépés személyazonossági igazolvány felmutatásával fog történni, az adatok valósságát a Speciális Távközlési Szolgálat által rendelkezésre bocsátott alkalmazás révén ellenőrzik majd.

Jegyek keddtől vásárolhatók a három kulturális intézmény platformján. A vásárlóknak űrlapot kell kitölteniük az utólagos monitorozás érdekében.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük