Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagy Lajos képszilánkjai

Nagy Lajos képszilánkjai Kultúra

Képszilánkok a Kárpát-kanyarból címmel nyílik ma 18 órakor kiállítás Nagy Lajos munkáiból a sepsiszentgyörgyi Köntés Pincegalériában.

Nagy Lajos magyar gyártmányú (Útitárs márkájú) első, egyszerű, 6/9-es fényképezőgépét 1957-ben kapta, és 1961-től tartja számon, hogy hobbijává lett a fotózás. Önképzésben tanulmányozta a fotográfiát és a szépművészeteket, 1993-ban tért át a digitális képfeldolgozásra. 1980-tól állít ki hazai, 1986-tól nemzetközi szalonokban. Ma már több mint 10 ezer elfogadott és kiállított képpel, valamint több mint 1000 díjjal büszkélkedik nemzetközi kiállításokról.
Több mint száz egyéni kiállítása volt a világ számos országában. 2010-ben Romániában, 2014-ben Magyarországon nyerte el az év fotóművésze díjat. Tagja a Román Fotóművészek Szövetségének, alapítója a Magyar Fotóművészek Világszövetségének. A Nemzetközi Fotóművész-szövetség (FIAP) tagjaként 2014-ben elnyeri a legmagasabb szintű, platina-kitüntetést. Mottója természetesen a fotográfiához kötött: az élet a fények és árnyékok játéka.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük