Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagy Lajos fotói Kovásznán

Nagy Lajos fotói Kovásznán Kultúra

A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház támogatásával nyitották meg Nagy Lajos fotóművész Lélekjelenlét című kiállítását a Kovászna városi Kádár László Képtárban pénteken. Február 28-ig látogatható az aktuális járványügyi szabályok szerint.

Hirdetés
Hirdetés

A Kádár László Képtárban kiállított fényképek 25 évet ölelnek fel a művész életéből, két évvel ezelőtt, 70. születésnapja alkalmából válogatta össze. Nagy Lajos tagja a Romániai Fotóművészek Szövetségének, alapítója a Magyar Fotóművészek Világszövetségének. 2014-ben elnyerte a Nemzetközi Fotóművészek Szövetsége által odaítélt legmagasabb, platina kitüntetést.

A tárlatot megnyitó és az alkotásokat méltató dr. Deák Ferenc Loránd művészettörténész, magyartanár így fogalmazott: „Nagy Lajos fotóinak tekintése közben úgy látom, hogy ablak nyílik a teremtett világra, hiszen a képsorokból olyan telített és beteljesedett pillanatokat emel ki, amelyek beszélnek valaki, vagy valami teljes létállapotáról. Így a létezés dicsérete ódai hangon zeng fel, hiszen nála egy csepp vízben is ott van a tenger ígérete.”

A pénteki megnyitó hangulatát a Vajna János, Mihaiteanu Koszti és Szász Mihály alkotta trió énekei emelték. Az eseményről bővebben a csütörtöki Kovásznai Körképben olvashatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások