Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mozsika nyolcadszor

Mozsika nyolcadszor Kultúra

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Mozsika Népzenei Műhelymunkát Csernátonban. A hatnapos tábor során a különböző táj­egységek népzenéjével és népdalaival ismerkedtek a táborlakók.

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa szervezésében megvalósult tábornak a csernátoni Hanna Panzió adott otthont augusztus 12–17. között. A műhelymunkán idén harminchat Kovászna, Hargita és Brassó megyei személy vett részt, akik hegedűn, brácsán vagy nagybőgőn eddig megszerzett tudásukat mélyíthették el, illetve népdalokat tanulhattak. A népdaloktatás kiscsoportokban történt, míg a népzeneoktatás a tábor első napjaiban egyesével, vagy hangszerenként elosztott kiscsoportokban zajlott. A tábor további napjaiban a résztvevők egy népi zenekar felépítése szerint gyakorolták a csoportban való zenélést. A zeneoktatást Fazakas Levente (hegedű), Román Hunor (hegedű), Szilágyi László (brácsa), Bajna György (nagybőgő) vezették, a népdalokat István Ildikó, a Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola ének- és tánctanára oktatta.
A műhelymunka során szerzett ismereteket a résztvevők a tábor zárónapján egyéni, illetve közös előadás keretében mutatták be egymásnak, illetve a nagyközönségnek. A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük