Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mixerképzés Árkoson

Mixerképzés Árkoson Kultúra

Tizenkét báros vett részt a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola által szervezett mixer-képzésen. Pénteken a vendéglősöknek és bártulajdonosoknak is tartottak egy bemutatót kedvcsinálónak, hogy különböző koktélokat tűzzenek az itallapjukra.

Szinte észrevétlenül alakult ki a különböző kevert italok iránti érdeklődés az elmúlt évtizedek során: ehhez kellett az is, hogy a piacon egyre több típusú szeszes, illetve alkoholmentes ital megjelenjen – mondja Gáj Nádor, a Művészeti és Népiskola igazgatója. Feltett céljuk reagálni a munkaerőpiac igényeire: az elmúlt időszakban több alkalommal is szerveztek olyan képzéseket, amelyek a háromszéki vendéglátós munkaadók irányából érkező igényeket fedik le – tette hozzá.

A brassói Mihai Fetcu által lebonyolított háromnapos, nagyon „nyersanyagigényes” mixer-tanfolyam inkább arra jó, hogy az érdeklődők „belekóstoljanak a szakmába”, de ha igény van rá, szívesen szervezünk hosszabb, komplex képzést – mondja Szakács István, az intézmény felnőttoktatásért felelős szakembere. A Romániában egyelőre be sem jegyzett szakma népszerűsítését szolgálja az a mixerverseny is, amelyre csütörtökön 21 órakor kerül sor az Old Man’s Pubban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük