Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mit kínál a pulzArt7?

Mit kínál a pulzArt7? Kultúra

A szeptember 19–22. között megrendezendő hetedik pulzArt kortárs művészeti fesztivál kínálata igyekszik lefedni a művészeti ágak nagy részét oly módon, hogy a meghirdetett programpontok illeszkedjenek az ez évi tematikaként kikiáltott Diákok éve koncepcióba is. Az érdeklődők számíthatnak koncertekre, színházi előadásokra, bábelőadásra, kiállításokra, irodalmi programokra, filmvetítésre és műhelymunkákra egyaránt, az alábbiakban a belépős előadásokra vonatkozó információk olvashatók.

A fesztivált a bristoli Ishmael Ensemble koncertje nyitja szeptember 19-én, csütörtökön 18 órától a Tamási Áron Színház nagytermében, mely a modern elektronikus zene és dzsessz együtthangzásának egyik izgalmas értelmezési keretét adja, így tűnve ki az Egyesült Királyság dzsesszéletének legújabb tehetségei közül. A koncertre 30 lej a belépő ára. A staféta csütörtökön ugyancsak bristoli előadóknál marad, hiszen 19 órától a Háromszék Táncstúdióban lesz megtekinthető a Pickled Image társulat Coulrophobia: két bohóc egy kartonvilágban rekedve című előadása. Az angol nyelvű, 16 éven felülieknek ajánlott előadás másnap, pénteken is műsoron lesz 20 órától. A belépő 30 lejbe kerül.

A független pécsi MárkusZínház bábtársulat A repülés története című előadása háromszor kerül színre: szeptember 21-én, szombaton 17 órától, majd 19.30-tól a Cimborák Bábszínházban, illetve vasárnap 18 órától a Kamarateremben. A repülés vágyától hajtott mitikus és valóságos kísérletezők, feltalálók előtt tisztelgő előadás 6 éven felülieknek ajánlott, a belépő ára pedig egységesen 10 lej.

Szombaton 18 órától a bukaresti Replika központ Limite (Korlátok) című, Radu Apostol rendezésében színre vitt egyéni előadása lesz látható, melyben Mihaela Rădescu színésznő – egy iskolai zaklatás példájából kiindulva – a romániai oktatási rendszer hiányosságainak témakörét bontja ki. A román nyelvű, angolul feliratozott előadás 14 éven felülieknek ajánlott, a belépő ára 20 lej.

Hirdetés
Hirdetés

A szombat estét 21 órától a franciaországi Cédric Hanriot Trio koncertje zárja a Szimplában. A trió játékosan tálal híres nemzetközi zenei témákat, amelyek Katy Perry popjából, a Nirvana rockjából, vagy épp a Massive Attack elektronikus zenéjéből származnak. Jegyár: 20 lej.

Digitális bennszülöttek, fülhallgatós-mobiltelefonos kamaszok vallanak saját világukról a Kolozsvári Állami Magyar Színház szeptember 22-én, vasárnap 11 órától, majd 15 órától látható, Concord Floral című előadásában. A magyar nyelvű, angolul és románul feliratozott előadás megtekintése erős vizuális és hanghatások használata miatt terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pacemakerrel rendelkezőknek nem javasolt. A belépő ára 20 lej.

Vasárnap 19 órától a Háromszék Táncstúdióban Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert Libikóka című zenés pódiumestjén vehetnek részt az érdeklődők, melynek során találkozik a zene, az irodalom és a színház: új írások, közös dalok, műhelytitkok, anekdoták hangzanak majd el. A jegy ára 20 lej.

A pulzArt7 záróeseményén, vasárnap 21 órától a Tamási Áron Színház nagytermében a Kordz művésznéven ismert, grúziai és svájci háttérrel rendelkező Alexandre Kordzaia fiatal zeneszerző-előadó Live with Strings című rendhagyó koncertjének lehetünk tanúi. A koncertjegy 30 lejbe kerül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük