Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Miramare Hotel

Az Andrei Mureșanu Színház társulata újabb kétnyelvű előadást ajánl közönségének, most egy román-olasz előadást. Az Andrei Mureșanu Színház és a firenzei Catalys Társulat koprodukciója a színház nemzetközi együttműködéseinek sorát gazdagítja.

A projekt megvalósítását és romániai turnéját a Nemzeti Kulturális Alapkezelő Igazgatósága (AFCN) támogatja, melynek első állomása Sepsiszentgyörgy.
„A kortárs rendezés, mindenekelőtt a közönség szerepének az újrarajzolása nem a színházi aktus tárgya, hanem a színházi folyamat szerves része. Ez a nézői aktív jelenlét folyamatosan megváltoztatja a színházi kódrendszert, és ezeket változtatva lehetőséget ad az állandó kísérletezésre, a Színházat a kortárs kommunikáció középpontjába helyezve. És ténylegesen, elképzelve egy színháztermet, ahol különböző társadalmi réteghez tartozó férfiak és nők asszisztálnak valamihez, amely többé vagy kevésbé elavult viselkedési modelleket kínálnak, tiszta művészeti kutatás. A Miramare Hotel egy törésből és egy nyelvi kísérletből született. Egy törésből, mely a színházat, mint egy idegen és szórakozott mesélőként megfogja a kortárs társadalom egzisztenciális sivárságából. Az előadás főszereplője gyakorlatilag a Színház, mint egy olyan elem, mely képes megváltoztatni létét annak a leggyengébb állatnak, melyet Embernek nevezünk.” (Riccardo Rombi)
Az előadás bemutatója szeptember 1-jén, illetve másodikán 19 órától lesz az Andrei Mureșanu Színház Művész termében. Játszszák: Rosario Campisi, Francesco Franzosi, Alexandrina Ioana Costea és Elena Popa. Rendező és díszlettervező Riccardo Rombi és Ulpia Popa. Az előadásra a belépés ingyenes, helyet foglalni a színház jegypénztáránál, illetve a biletmaster.ro honlapon lehet.
(Andrei Mureşanu Színház)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük