Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Miniévad a Cimborák Bábszínháznál

Miniévad a Cimborák Bábszínháznál Kultúra

A március 21–27. közötti időszakban miniévadot tart a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház. Egy hét alatt 5 különböző előadás lesz elérhető a háromszéki közönség számára. Előadásaikkal szeretnék hangsúlyozni és minél szélesebb célközönséghez eljuttatni, hogy a bábszínház egy sajátos műfaj, és korosztálytól függetlenül igen fontos szerepe van az egyén és a közösség formálásában.

Hirdetés
Hirdetés

A Bábszínház a periférián című programot 2017-ben indították útjára, és az elmúlt két évet leszámítva gondosan figyeltek arra, hogy előadásaikkal olyan helyszínekre is eljussunk, ahol ritkán, vagy egyáltalán nem jár bábszínház, illetve, hogy olyan közösségeket, csoportokat (speciális igényű, fogyatékossággal élő, vagy árva gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket, időskorú személyeket) szólítsanak meg, hívjanak el, akik ritkán, vagy egyáltalán nem láttak bábszínházi előadásokat.

Ma, a bábszínházi világnapon 11 órától A fák titkos szíve (r. Páll Gecse Ákos) című bábelőadásra az Írisz Házban foglalkoztatott, fogyatékkal élő fiatalokat látják vendégül. Március 23-án, szerdán 11 órától A fehér macskahercegnő (r. Nagy Lázár József) című bábjátékot az őrkői Néri Szent Fülöp Multifunkcionális Központba viszik el a helyi közösségnek. Március 25-én szintén 11 órától, Ha Szent György lehetnék… (r. Vajda Zsuzsanna) című előadás vendégei a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ lakói lesznek.

Ezek az előadások szabadelőadásban is megtekinthetők a Cimborák Bábszínház stúdiótermében a következő időpontokban: ma 18 órától A fák titkos szíve; 22-én, kedden 17 és 19 órától A fehér macskahercegnő (ez az előadás a paraván mögül is követhető előzetes bejelentkezés alapján); március 24-én 18 órától Ha Szent György lehetnék…; 26-án 11 órától Feketeország.

A színházi világnap tiszteletére március 27-én 20:07-től és 21:13-tól a Részeg halottakat nem szolgálunk ki! című, Örkény István egyperces novelláiból készült kirakat-előadást kizárólag 14 éven felüli nézőiknek ajánlják. Az előadás a Tamási Áron Színház kirakatában játszódik, megtekinteni a Szabadság téren felépített 21 személyes nézőtérről lehet.

Jegyeket foglalni, illetve az előadásokkal kapcsolatban érdeklődni a 0755.335.400-as telefonszámon, Csüdöm Eszternél lehet. Részletes tájékoztatás a társulat Facebook-oldalán is található.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük