Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mindenkiben ott a fénykép

Mindenkiben ott a fénykép Kultúra

Pénteken a kovásznai Kádár László Képtárban megnyílt a 17. nemzetközi magyar fotószalon díjazott és kiemelt alkotásait bemutató kiállítás. Konnát Rita képtárvezető örömmel nyugtázta, hogy a Magyar Fotóművészek Világszövetsége által meghirdetett pályázatra született munkák Kovásznára is eljutottak.

A tárlatot Magdó István fotóművész, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének erdélyi alelnöke méltatta, megjegyezve, bár a fényképek többségét anyaországi fotósok készítették, de számos olyan felvétel van, amely Erdélyben került lencsevégre, hiszen itt rengeteg téma kínálja magát: a tájak, népi örökségünk stb. Magdó arra biztatta az egybegyűlteket, ne féljenek fotózni, hiszen a jó fényképek mindnyájunkban ott rejtőznek, csak meg kell őket örökíteni.

A rendezvény hangulatának fennköltségét Szabó Róbert, Szász Mihály és Vén Gergely, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjainak zenés előadása emelte, akiket Kurta Béla zenetanár készített fel. A 45 fényképet tartalmazó tárlat január 5-ig látogatható keddtől péntekig 11–16 óra között, illetve szombaton 9-től 14 óráig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük