Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mi a te mítoszod?

Mi a te mítoszod? címmel hirdetnek képzőművészeti pályázatot, a beérkező munkákat két forduló során bírálja el egy háromtagú szakmai zsűri.

Első körben a tárlatra bekerülő alkotásokat választják ki, azok egyúttal a kiállítás katalógusába is bekerülnek. A második fordulóban történik a díjzsűrizés, a legjobbnak ítélt mű alkotója Szentimrei Judit-díjban részesül, műve az Erdélyi Művészeti Központ gyűjteményébe kerül, 2022-ben egyéni tárlattal mutatkozhat be a kovásznai közönségnek, valamint 1500 lej pénzjutalmat kap.

A meghirdetett tematika szellemiségét legjobban kifejező alkotás szerzője Kőrösi Csoma Sándor-díjat kap, a mű pedig a Kovászna városi Kádár László Képtár anyagát gazdagítja, a díjjal járó pénzjutalom szintén 1500 lej.

Hirdetés
Hirdetés

A kiírás arra keresi a választ, hogy a művészetben szükség van-e, és ha igen, hogyan nyilvánul meg a kollektív identitás igazolásának igénye a személyes teremtő aktusban. A nemzeti vagy nagyon távoli népek motívumvilága mennyiben járul hozzá a művészi önkifejezéshez és egy mélyen személyes és autentikus művészi nyelv megteremtéséhez? Az otthonosság, valahová tartozás érzése mennyiben köt szűkebb pátriánkhoz, vagy inkább távoli népek között véljük megtalálni hazánkat? Mennyiben érezzük a belső kényszert, késztetést arra, hogy saját népünk motívumvilágát használjuk fel az alkotás során, vagy más népekét otthonosabbnak véljük?

A pályázatot Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Város Önkormányzatával, a kovásznai Kádár László Képtárral és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel együttműködésben hirdeti meg, a kiírás teljes szövege (a nevezés pontos módjával, technikai, szakmai feltételeivel együtt) a www.kultkov.ro oldalon található.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük