Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mesélő Háromszék

Mesélő Háromszék Kultúra

Benedek Elek, Elek apó születésének 162. évfordulója alkalmából csütörtökön több száz, székelyudvarhelyi, sepsiszentgyörgyi és erdővidéki gyermek érkezett látogatóba Kisbaconba, ahol az alkalomból ingyenesen megnézhették az író emlékházát.

Hirdetés
Hirdetés

Az emlékház előtt megszervezett délutáni ünnepségen pedig mesét hallgathattak Benkő Éva, a sepsiszentgyörgyi Míves Ház mesemondójának tolmácsolásában, tapsolhattak mesélő és zenélő székelyudvarhelyi társaiknak, a Benedek Elek tanítóképző kisiskolásainak, ismét meggyújthatták a hét évvel ezelőtt kiosztott mesemécseseket, ezáltal újra útjára indítva a Mesélő Háromszék rendezvénysorozatot, végül a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház A buták versenye című remek, vidám előadása kötötte le figyelmüket.

A népes gyermeksereget Bíró Enikő, Benedek Elek dédunokája köszöntötte, Elek apó gyermekek iránti szeretetére emlékeztetve őket, a jelen levő felnőtteket pedig arra buzdítva, hogy ne lankadjanak a magyar népmesét tovább ápolni, szeretni.

Péter Orsolya, a Mesélő Háromszék rendezvénysorozat felelőse a hét évvel ezelőtt, akkor ugyancsak a Mesélő Háromszék rendezvény keretében kiosztott és azóta őrzött mesemécseseket kérte újragyújtani a résztvevőktől, hangsúlyozva, hogy ezáltal a most kilencnaposra tervezett program ismét útjára indul itt, a Benedek Elek-emlékháznál, a Cimborák Bábszínház előadásával. A rendezvény lelkipásztori áldásban is részesült: Nagy Károly Kázmér köpeci református lelkipásztor azt kívánta a gyermekeknek, hogy a meggyújtott mesemécsesek révén akár, de vigyenek fényt a világba, amerre járnak, legyenek a tisztaságnak, a hűségnek, a békességnek és a szeretetnek a hordozói.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük