Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mélyenszántó gondolatok

Mélyenszántó gondolatok Kultúra

Szégyenteljesen kevés, csupán három résztvevője volt szombat délelőtt a Bod Péter Megyei Könyvtárban B. Tóth Klára magyarországi író Pecséthordozók című esszékötete sepsiszentgyörgyi bemutatójának. Ezért nem a szerző, még csak nem is a szervező Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület elnöke okolható, hanem azok, akik nem figyelmeztették őket arra, hogy a rendezvény időpontja nem megfelelő.
B. Tóth Klára hatgyermekes református lelkészcsaládból származik. Festő-restaurátor, képzőművész, pedagógus és költő, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Írószövetség tagja. Több bibliai kiadvány és társasjáték, gyerekfoglalkoztató könyv, verseskötet szerzője. Az utóbbiak tartalmából Gyenge Tímea, a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákja nyújtott ízelítőt kellő átéléssel előadott szavalataival. Felcsendülésük után az írónő olvasott fel esszékötetéből, rádöbbentve a hallgatóságot, hogy ezek a hosszabb-rövidebb eszmefuttatások tulajdonképpen egy érzékeny lélek rezdüléseinek írásos lenyomatai. Mélyen szántó gondolatok hordozói.
A kötetet Incze Zsolt református esperes és felesége, valamint Fekete Levente lelkész jóvoltából a hétvégén Nagyajtán is bemutatták, ezúttal népes közönség előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük