Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megjelent Borcsa Imola első kötete

Megjelent Borcsa Imola első kötete Kultúra

A Kézdivásárhelyen élő Borcsa Imola első kötete Magnebéhat címmel jelent meg a budapesti Napkút Kiadó és a kolozsvári Erdélyi Híradó Kiadó közös kiadásában. A könyv a kolozsvári Idea nyomdában készült, szerkesztője Gáll Attila, és a borítón Ignácz Szabolcs fotója látható.

Borcsa Imola a kolozsvári Iuliu Haţieganu Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen szerzett gyógyszerész oklevelet, és szülővárosában, Kézdivásárhelyen dolgozik. 2014 óta közöl rendszeresen novellákat a Helikon, az Irodalmi Jelen, a Székelyföld, a Látó című folyóiratokban. 2017-ben elnyerte az Irodalmi Jelen debütdíját, 2019-ben pedig Szabó Gyula-emlékdíjjal tüntette ki a csíkszeredai Székelyföld. Selyem Zsuzsa irodalomkritikus, egyetemi tanár Borcsa Imola munkáit „bravúros, többhangú, érett próza”-ként értékelte egy körkérdésre adott válaszában, az elmúlt év felfedezettjeiről beszélve.

Hirdetés
Hirdetés

A novellafüzért tartalmazó kötetet Antal Balázs főiskolai tanár ajánlja az olvasóknak: „A pletyka, ahogy viszi, viszi a világot. Előre, persze, ha nem is mondtam, merre másfelé is vinné? Sohasem történik itt semmi, úgy látszik. Aztán meg bejön a takarító néni a hidegről, vagy a melegről, vagy az esőből, vagy a hóból, és kiderül, hogy mégiscsak nagyon sok minden történt azalatt, amíg ő kint volt. Vagy közvetlen azelőtt. Vagy majd akkor fog éppen, amikor megint kimegy. És az is kiderül, hogy nem is olyan álmos ez a város. És hogy a világ egyik legizgalmasabb dolga patikusnak lenni. Mert hát hol is futna össze máshol ez a rengeteg történet, mint a patikában?

Borcsa Imola első könyve egy nagyon érdekes író jelentkezése. A pályakezdés mindig izgalmas dolog, mindig különös figyelmet érdemel: új hang köszön-e be, új szem figyel-e, árad-e a friss levegő a sorok közül? Borcsa Imola könyve úgy felel meg, hogy az olvasóra hagyja a válaszadást, miközben azt is figyeli rajtunk, míg olvasunk, hogy átengedjük-e magunkat annak, amit olyan önfeledten szeretünk hallgatni és továbbadni: a pletykának…”

A könyv kézdivásárhelyi bemutatójára februárban kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások