Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megjelent a 2020-as Székely Kalendárium

Megjelent a 2020-as Székely Kalendárium Kultúra

A napokban került a könyvesboltokba és a lapárudákba a Székely Kalendárium 2020-as kiadása. Fő témavonulatát ezúttal Székelyföldnek a 80 évvel ezelőtti, a „kicsi magyar világ” kezdetét jelentő visszatérése képezi, de természetesen a megszokott rovatok sem hiányoznak belőle.

Hirdetés
Hirdetés

Székelyföld ételkultúrája, sajátos receptjei ismertetése mellett a szerkesztő külön fejezetet szentel a pisztrángnak, illetőleg a pisztrángfogyasztásnak, de gyógynövényekről, erdei gombákról, régi és élő népszokásokról egyaránt szó esik a 336 oldalas, teljesen színes kiadványban. Kiderül, milyen székely kötődése volt Horthy Miklósnak, miként sikerült megmenteni a székely határőrök harci kürtjét az Úz völgyében, mit jelent az „ájos fül” a gyimesi csángóknál. Highest paying online pokies: best for Aussies: https://onlinecasinos-australia.com/online-pokies/highest-paying-online-pokies.html

Az igényes kivitelezésű kötetben boldoggá avatott csángó szűzről, székely szuperhősről, slammerbajnokról, tiszteletbeli székelyről egyaránt olvashatnak. A fokhagyma dicsérete mellett gyakorlatban is alkalmazható tippeket találnak egészségóváshoz, szépségápoláshoz, kertgondozáshoz, különféle gyümölcsök felhasználásához. Azt is megtudjuk, mennyire boldogak a székelyek – ennek fokozásához pedig megannyi viccel, góbésággal, anekdotával járul hozzá a 2020-as Székely Kalendárium.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük