Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még tart a szereplőválogatás

Lezajlott az István, a király székelyföldi nagyprodukció szereplőválogatása. Mivel a határidő lejárta után is hatalmas volt az érdeklődés, és, hogy minél több erdélyi és székelyföldi személynek megadják a lehetőséget a bizonyításra, a produkció alkotóstábja úgy döntött, kiír egy második körös szereplőválogatást is.

A beküldött videók általi szereplőválogatás november 6-án, pénteken zajlott. A zsűri megállapítása szerint a női szerepek voltak népszerűbbek, például Réka szerepére rengeteg jelentkező volt. A zsűri ugyanakkor kiemelte azt is, hogy azon jelentkezők közül, akik eddig küldtek be videókat, vannak továbbjutók, velük már elkezdenek dolgozni első körben az énektanárok, majd a koreográfusok.

Hirdetés
Hirdetés

Néhány változásra és megkötésre is felhívják a figyelmet a második forduló jelentkezését illetően. A versenyzők a kultura.ro oldalon megtalálják a kiválasztott szerephez tartozó dalt vagy dalokat kell előadják, azt kell felénekelniük a szervezők által elküldött, jól hallható zenei alapra. A jelentkezőknek előzetesen regisztrálniuk kell a kultura.ro honlapról elérhető űrlapon, ezt követően visszajelzést kapnak jelentkezésük elfogadásáról. Az űrlap kitöltésének határideje november 15., vasárnap éjfél.

Nagyon fontos, hogy a videókat a megadottak szerint kérik rögzíteni és elnevezni (ellenkező esetben a zsűri nem köteles elfogadni azokat):

– a videót a jelentkező bemutatkozásával kell kezdeni, amelyben elmondja azt is, melyik szerepre jelentkezett és miért, és ezzel összevágni vagy közvetlenül ez után rögzíteni egy videóban a produkciót;

– egész alakos videót kell rögzíteni, jó fényviszonyok és semleges háttér előtt;

– a videóban a szervezők által elküldött zenei alapra, mikrofon és erősítés nélkül kell elénekelni a zsűri által kiválasztott dalt vagy dalokat (ha több szerepre jelentkezett, minden videót egyenként rögzítsen, illetve ha egy szerephez több dal szükséges, akkor a dalokat külön videóban rögzítse – itt csak az első videóhoz kell a bemutatkozást csatolni);

– a második körös meghallgatásra készített hang- és videofelvételt is a istvanakiraly.szekelyfold@gmail.com e-mail címre WeTransferen keresztül kell beküldeni, *mp4-es formátumban (kérik, hogy a fájl a következőképpen legyen elnevezve: jelentkezőneve_szerepamelyrejelentkezik_IAK2021);

– azok a jelentkezők, akik olyan szerepre jelentkeztek, amelyben hangszeren is kell játszani, szintén a szervezők által elküldött zenei alapra játszodják fel a hangszeres részt és énekeljék is fel a kiválasztott dalt vagy dalokat.

A videó beküldésének határideje: november 22., vasárnap éjfél.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük