Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mátyás király kamerája

Mátyás király kamerája Kultúra

 

Második helyen végzett a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum csapata a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja, az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala, valamint az OTP Fáy András Alapítvány szervezésében rendezett, Mátyás király kamerája című vetélkedőn, amelyen magyarországi vagy határon túli középiskolás diákok vehettek részt.

A pályázatra 3 fős csapatokban egy kísérőtanár részvételével lehetett jelentkezni, Barótról Szász Zsolt, Ágoston Gergely és Müller Zoltán nevezett be Sekete Fereg nevű csapatukkal, kísérőtanáruk Keserű Sándor történelem szakos oktató volt. Mátyás születésének 575., trónra lépésének 560. évfordulója alkalmából, a Mátyás király-emlék­év keretében meghirdetett verseny kiemelt célja az volt, hogy a középiskolások közelebb kerüljenek a reneszánsz uralkodóhoz és korához, a témában közös gondolkodásra hívja a diákokat és tanáraikat.

Öt csapat Magyarországról, négy Romániából, egy pedig Szlovákiából jutott a döntőbe. Az első helyen a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium csapata végzett. Döntőbe jutott a kézdivásárhelyi Református Kollégium két, Időutazók és Mátyás bandája nevű csapata is

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük