Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Marilyn Monroe fotósa

Marilyn Monroe fotósa Kultúra

Az elmúlt héten is izgalmas, tanulságos előadással örvendeztette meg látogatóit az Erdővidék Múzeumában működő Tortoma Önképző Kör. Demeter Zoltán művelődésszervező meghívottja ezúttal Imreh-Marton István, a Kovászna megyei Művelődési Központ igazgatója volt.

A vendég Kincses Károly muzeológus, fotótörténész, a Magyar Fotográfiai Múzeum alapítójának vetítettképes összeállítása révén a Kézdivásárhelyen született és az Amerikai Egyesült Államokban világhírnévre szert tett Dienes Andor, avagy André de Dienes fotográfus életútját mutatta be, aki az 1940-1950-es években olyan hírességeket fotózott, mint Elisabeth Taylor, Fred Astair, Ronald Reagan, Henry Fonda, Marlon Brando, Ingrid Bergmann vagy Marilyn Monroe.

Hirdetés
Hirdetés

Mint az előadáson is elhangzott, a Dienes által fotózott hírességek közül kétségkívül Marilyn Monroe a leghíresebb, akiről Dienes több sorozatot is készített, s akivel több évig tartó kapcsolatuk során még házasságot is tervezett. Fotográfiai szempontból az előadással egyetemben Erdővidék Múzeumának Kászoni Gáspár-termében megnyílt fotókiállítás is érdekes, kiváltképp a portré- vagy személyfotózás iránt érdeklődőknek, hiszen André de Dienes képein olyan mesteri elegancia tükröződik, amit még a mai korszerű digitális technológiával is nehéz lenne felülmúlni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük