Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Maradandó élménnyel lettünk gazdagabbak

Maradandó élménnyel lettünk gazdagabbak Kultúra

Lélekmelegítő és erősítő, színvonalas kikapcsolódást nyújtó és örömfakasztó koncerttel ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját szerda este a sepsiszentgyörgyi Mácsafej zenekar. A rangos eseménynek az Andrei Mureşan Színház adott otthont.
Az együttes léte egy szerencsés véletlennek, Márk Attila „erdélyi daltulajdonos” meghívásának köszönhető, melynek eleget téve sepsiszentgyörgyi zenész barátai is felléptek az egyik díszelőadásán, és belekóstoltak az együttműködés örömébe. Márk Attila, Ferencz Csaba, Ticusan János, Ségercz Ferenc és Ferencz Áron ugyanis ennek hatására döntött a közös zenélés mellett, amibe később Ferencz Anikó, Gábor Szabolcs és Vitályos Lehel is bekapcsolódott. Előadásaikat egy idő óta Kolcsár József színművész mély átélésről tanúskodó szavalatai teszik teljesebbé. Elnevezése a különböző területeken tevékenykedő és néhányuk esetében csak kedvtelésből muzsikáló tagok nevének betűiből állt össze.
A kerek évfordulón Páll Lajos, Ivan Goran Kovacic, Reményik Sándor, Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Áprily Lajos, Zajzoni Rab István, Szilágyi Domokos, József Attila és Fekete Vince, Ferencz Csaba és Márk Attila által megzenésített verseit adták elő. Ez alkalomból pedig újból bebizonyosodott, hogy helyi művészek is képesek a nagyérdeműt maradandó élményben részesíteni. Még a Szent György Napok színvonalas kulturális eseménysorozatán is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
    • User
      Dátum: 2018. május 6., 20:51
      ÉRTÉKELÉS: 1

      „Lélekmelegítő és erősítő, színvonalas kikapcsolódást nyújtó és örömfakasztó koncerttel ünnepelte megalakulásának” hogy lehet ilyen csöpögősen fogalmazni, vagy ilyen alacsony a tisztelt szerző ingerküszöbe, hogy neki minden élmény? Az ujsagiras az objektivitasrol szol, nem pedig a szubjektiv belemagyarazasrol, csak a tisztelt Bedő úr ezt nem tartja be. Szinte minden írásában az érzelmi hullámzásokra fókuszál. Tessék beiratkozni valami egyetemre, hátha tanúl valamit, Csíkba mert közel van Szentgyörgyhöz, vagy Kolozsvárra is mehet, de ott sok a román.