Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

MANUS konferencia

Folytatódik a tavaly elindított Manus cigányfesztivál, ám idén szélesebb szervezői és támogatói körrel, valamint új téma köré szervezve. Az idei találkozóra október 13–14. között kerül sor Sepsiszentgyörgyön, több helyszínen.

A szervezők és a támogatók azzal a céllal álltak össze, hogy egy szakmai konferencia keretében beszélgessenek az őrkői cigányközösség helyzetéről. A meghívott hazai és magyarországi önkormányzatok, civil szervezetek és roma egyesületek képviselői, akik a saját közösségükben sikeres integrációs programokat valósítottak meg.

A két napos találkozó ma kezdődik egy szabadabb és mégis komoly üzenettel bíró eseménnyel. Délután 4 órai kezdettel az őrkői kőbánya melletti legelőn Kálnoky Anna grófnő rendezésében lovastorna-előadást láthatunk, melynek címe Szép, színes világ, avagy miért lopták el a bölöni gazda lovát?

Holnap reggel 10 órakor Kovászna Megye Tanácsának gyűléstermében kezdődik a szakmai konferencia és kerekasztal az őrkői cigányközösség helyzetéről. A találkozó 17 óráig tart, a szervezők örömmel látnak minden érdeklődőt, aki építő jelleggel viszonyul a sepsiszentgyörgyi roma negyed sorsához. 19 órától a magyarországi, autentikus cigányzenét játszó Anirosz zenekar koncertjét hallhatjuk a Sugás vendéglőben.

A Manus szakmai konferencia és kerekasztal az őrkői cigányközösség helyzetéről című eseményt az Amenkha gyesület, a Speed Help és a Lármafa egyesületek, valamint a helyi akciócsoport szervezik Sepsiszentgyörgy önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa és Kálnoky Anna grófnő támogatásával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük