Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyar filmekkel ünnepeltek

Magyar filmekkel ünnepeltek Kultúra

Negyedik alkalommal szervezett vetítést a baróti unitárius nőszövetség partnerségben a sepsiszentgyörgyi Cabiria Egyesülettel a baróti Művelődési Ház Bodosi Dániel-termében hétfőn este.

Idén minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés az esemény iránt, nemcsak gyermekek, de felnőttek is kíváncsian érkeztek az animációs filmek közös megtekintésére. Demeter Mária, a nőszövetség elnöke üdvözölte a megjelenteket, örömmel nyugtázta az érdeklődök számát, aztán röviden mesélt az animációs világnap eredetéről.

– Az animáció nemzetközi világnapját minden évben október 28-án ünneplik, ugyanis Emil Reynaud ezen a napon nyitotta meg Optikai Színházát Párizsban, 1982-ben – mesélte. – Romániában először 2006-ban szervezte meg ezt a napot a Cabiria Egyesület a nagyváradi Metrion Egyesülettel karöltve. Azóta terjedt el az egész országban, s került négy évvel ezelőtt Barótra az esemény.
A 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál 2017-es filmjeiből láthattak válogatást a nézők: Hoppi mesék, Kormos mesék, Négyszögletű kerekerdő, Rózsa a hold, Hajótöröttek, Somhatalom, Egy kupac kufli stb.

A rendezvény kurátora Melkuhn Andrea művelődésszervező, a Cabiria Egyesület elnöke volt. A vetítést Bogyor Attila bonyolította le.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük