Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Loptak a szőlőből

Loptak a szőlőből Kultúra

A kézdiszentkereszti Tisztás és Tisztácska néptáncegyüttesek szeptember 16-án szüreti mulatságot szerveztek Boldizsár Erzsébet csoportvezető és Fákó Alpár Attila tánckarvezető irányításával.

A hagyományőrzők lovas–szekeres menete már délelőtt megkezdte végigjárni a községhez tartozó települések főutcáját, így hívva meg a lakosságot az esti szüreti bálra, amelyet a bélafalvi kultúrotthonban tartottak meg.

A táncegyüttesek apraja-nagyja helyi népviseletbe öltözve vonult, hegedű, brácsa és bőgő vidám hangjának kíséretében. Az egyik népdal a másik után csendült fel, amint rázendített Harai Hunor prímás és bandája, és minden megállóhelyen felcsíki táncokkal szórakoztatták a közönséget. A község elöljárói üdítőitalokkal és süteményekkel, a bélafalvi szülők pedig egy nagy kosár lángossal, kaláccsal és borral kedveskedtek a hagyományőrzőknek.

Este, az őszi pompába öltöztetett bálteremben a csőszlegények és leányok sóvidéki táncanyagból összeállított csősztánccal nyitották meg a bált. A hangulat remek volt, a csőszök vigyázták a szőlőt, a „tolvajok” lopták, és a mulatni vágyók pedig reggelig táncoltak a Tempo Band (Bartók Emil, Mike Alpár és Imre István) zenekar társaságában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük