Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lenyűgözi a természet

Szombat délelőtt a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Háza kiállítótermében nyitották meg Bardocz Judit, Erdővidékről származó, jelenleg Magyarországon élő amatőr festőművész egyéni kiállítását. A több mint negyven alkotást felvonultató tárlat augusztus 20-ig látogatható.
A kiállítást Beke Ernő nyitotta meg, ismertetve a festő életútját és munkásságát. Bardocz Judit 1971-ben született Baróton, gyermekkorát Nagybaconban töltötte. Házasságkötése után férjével Magyarországra költözött, jelenleg a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján él családjával. Már gyermekkorában szeretett rajzolni, de öt évvel ezelőtt kezdett el komolyabban foglalkozni a festészettel. Első munkáival 2014-ben mutatkozott be Orosházán, azóta több csoportos kiállításon szerepelt, illetve rendszeres résztvevője az évente sorra kerülő Moson megyei tárlatnak. Többnyire akrillal fest farostra és vászonra. Nagy örömmel tölti el, amikor alkothat, lenyűgözi a természet, a virágok, növények szépsége, ezért legtöbbször ezt a témát választja.
Bardocz Judit elmondta, fontos számára ez a kiállítás, hiszen ez az első egyéni tárlata, amelyet festményei zöméből válogatott össze. 42 éves korában fogalmazódott meg benne, hogy a festészettel szeretne foglalkozni, ma pedig már életcéljának tekinti. „Varázslatosnak tartom a természetet, nagyon fel tud tölteni, amikor a természetben kirándulok, és ezt próbálom visszaadni munkáim által” – tette hozzá.
A kiállításmegnyitót a Molnár Józsiás Általános Iskola zene tagozatos diákjainak műsora színesítette.

Farkas Áron

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük