Felhívás!

Lélekben ünnepeljünk!

Lélekben ünnepeljünk! Kultúra

Demeter Zoltán, az Erdővidék szintű bodvaji megemlékezés szervezője egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben hozta az érdeklődők tudomására, hogy a koronavírus-járvány miatt idén elmarad a holnapra, március 14-re tervezett bodvaji megemlékezés, mert, mint írja, „közösségünk biztonsága mindennél fontosabb”.

Ennek ellenére, arra biztat, hogy lélekben azért ünnepeljünk.

– Mindenki kitűzheti mellére a kokárdát. Virágot, koszorút helyezhet el az erdővidéki 1848–49-es emlékhelyek bármelyikén, ahogy mi, a bodvaji ünnepség szervezői is tesszük a meghirdetett időpontban, Gábor Áron első ágyúinak megöntési helyszínén, a 2006-ban felújított bodvaji kohónál – fogalmazott közleményében.

Hasonlóképpen buzdít Lázár-Kiss Barna András, Barót város polgármestere is, aki közleményében azt írta, hogy minden, a hétvégére, március 14–15-re Barótra tervezett megemlékező esemény elmarad.

– A rendezvények elmaradnak, de az ünnep nem! Vasárnap tűzzük ki a kokárdát és méltón emlékezzünk az 1848–49-es forradalom és szabadságharc magyar hőseire! – írta közleményében az elöljáró.

Más esemény megszervezéséről nem tudunk, de vasárnap valószínűleg szűk körben, Erdővidék községeiben, falvaiban, a délelőtti istentiszteletek keretében azért megemlékeznek az 1848–49-es forradalom hőseiről, mint ahogy az történni szokott a korábbi években is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 13., 17:51
  ÉRTÉKELÉS: 2

  “Demeter Zoltán, az Erdővidék szintű bodvaji megemlékezés szervezője”- több mint röhej.
  Demeter a megtestesült kultúra, történelem, természet, barlang és segély egy személyben.
  Demeter már a polgármester előtt megmondta…
  Demeter mindenki gyámja Erdővidéken. Ő az, aki ismételten büszke önmagára, mikor egy sikeres embert felülről méltathat, mintha ő lenne A Mester, így zsebeli be mások sikerét, ha már sajátja nincs.
  Demeter drága barátja rektornak, doktornak, titulusnak, ő Móricz összes nyájas “rokona”.
  “Mennél inkább „szívén viseli” a kultúrát, annál inkább látszik, hogy semmi érzéke sincs hozzá; mennél inkább „menti és védi”, annál inkább látszik, hogy ő szorulna annak védelmére.” W.S.