Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Látnivaló bőven akadt

Látnivaló bőven akadt Kultúra

Merész próbálkozás volt, de végül jó ötletnek bizonyult a Sepsiszentgyörgyön évente megrendezendő népzene- és néptánctalálkozó helyszínének a megváltoztatása. A Sepsi Aréna tágas terében ugyanis a fellépők sokasága nyugodt légkörben készülhetett fel az előadásra, a párhuzamosan futó programok sem zavarták egymást, és az ide látogatók tömege kényelmesen nézelődhetett.

Az előcsarnok kézműves termékek vásárának adott otthont, falain ott csüngtek Ádám Gyulának a témához kapcsolódó óriásfotói. A konferenciateremben Kallós Zoltán Alapítványának fényképgyűjteményéből csodálhattunk meg egy csokorra valót, majd néprajzi dokumentumfilmek vetítése következett. A folyosón az apróságok tanulgatták a különböző foglalkozások csínját-bínját, míg a táncházteremben legényes verseny zajlott.

A küzdőtéren felállított nagyszínpadot kezdetben a gyermek táncegyüttesek vették birtokukba, utánuk az ifjú tehetségek színvonalas műsora, hagyományőrzők fergeteges gálája és végül a Magyar Állami Népi Együttes nagy sikerű előadása következett. A rendezvénysorozat táncházzal ért véget. A néptánc és dal ünnepe tartalmas és élménydús napjának főbb mozzanatairól holnapi lapszámunkban részletesen beszámolunk.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük