Felhívás!

Közös utakon az unitárius fiatalok

Közös utakon az unitárius fiatalok Kultúra

Zenés ifjúsági istentiszteletet tartottak hétvégén az erdővidéki Ürmösön az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egyletbe (ODFIE) tömörült unitárius fiatalok, köztük leendő lelkészek. Ez a Közös utakon címet viselő, háromnapos körútjuk első állomását képezte, ezután az ODFIE-s fiatalok további hat helyszínen is bemutatták a zenés istentiszteletet, Gyergyószentmiklóstól Torockóig.

Mint mondták, ezt a programot négy éve indították el, mint alternatív ifjúsági istentiszteletet, amelyen közösen zenélnek, bibliai igéket olvasnak fel és magyaráznak, elsősorban a fiatalok nyelvén, nem utolsósorban a fiatalokat (is) érdeklő témakörökben. Mostani témájuk a boldogság volt. Tudunk-e, merünk-e boldogok lenni – tették fel a hétköznapjainkban bizonyára sokunkat marcangoló kérdést. És válaszaikból megtudhattuk: boldogság igenis létezik, boldogok a bátrak, boldogok, akik keresnek és találnak, boldogok, akik hisznek és bíznak, boldogok, akikben él még a valaha volt gyermek, boldogok, akik adnak, boldogok, akik szeretnek és szeretve vannak, és boldogok, akik tartoznak valahova.

– Közös útjainkon érezzük, hogy összetartozunk. Mi ezekért a pillanatokért vagyunk boldogak – hangsúlyozták az unitárius fiatalok.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások