Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Középajtai ünnep

Középajtai ünnep Kultúra

Hétvégén falunapokat tartottak az erdővidéki Középajtán. A színpadot ezúttal is a falu központjában levő kis park mellett állították fel, körülötte szombaton kora délután sokan nyüzsögtek-forogtak, örvendtek a vásári hangulatnak.

Hirdetés
Hirdetés

A nagy melegben keletje volt a sörnek és a hideg üdítőknek, nem sok szabad hely került a némi árnyékot kínáló sörsátrak alatt. Az emberek beszélgettek, a színpadról mulatós zene szólt, mely láthatóan jó hangulatot teremtett az erre igényt tartók körében.

Aki akart, emléket, apró ajándékot is vásárolhatott magának, hiszen műanyagból, bóvliból, apró kínai, világító csecsebecsékből igencsak nagy volt a választék a kirakodóvásárosok asztalainál. A bodosiak által sütött kürtőskalács kivételével nemhogy helyi, de még magyar jellegű portékát sem igazán láttunk a vásáron. A szórakoztató gépzene monotóniáját aztán egy adott pillanatban a Take Me To the Sunrise nevet viselő, baróti fiatalokból álló zenekar szakította meg, mellyel aztán kezdetüket vették a késő éjszakába nyúló koncertek, szórakoztató programok.

A középajtai falunappal lassan véget érnek Erdővidéken is az ilyen jellegű, hétvégi, nyári rendezvények, de szeptember első napján, jövő vasárnap Olaszteleken még falutalálkozót tartanak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük