Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közelebb a pókokhoz

Közelebb a pókokhoz Kultúra

Létének ötödik évében minden eddigit fölülmúló érdeklődést váltott ki a Vadon Egyesület által meghirdetett Transnatura fotópályázat.

A versenybe két kategóriában lehetett nevezni: a tematikus fotók a pókok és rovarok világát mutatják meg a nagyítólencsén keresztül, de a nyílt kategóriában bármilyen természetfotóval nevezhettek az amatőr vagy profi fotósok. 105 nevező 605 műve érkezett be összesen 21 országból a július 31-ei nevezési határidőig, többségük – mint ahogy az lenni szokott – az open kategóriában méretik meg, 208 kép pedig a rovarokról és pókokról készült (nevezési feltétel, hogy csak természetes élőhelyeiken volt szabad őket fényképezni).
– Kínából eddig is volt versenyző, de most már egyre többen neveznek – mondta lapunknak Demeter János, a Vadon Egyesület elnöke. – Ugyanakkor képviselteti magát Ausztrália, Dél-Amerika, az Egyesült Államok, Norvégia, természetesen Magyarország és a román fotósok is felzárkóztak, az ő versenynaptárukba is bekerült az egyesületünk által meghirdetett pályázat.
A zsűrizés, ahogy az lenni szokott, egy közös online platformon történik, a verseny fődíjasa 1000 euróval lesz gazdagabb, az 1–3. helyezettek mindkét kategóriában 600, 400, 200 euróban részesülnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük