Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kovács Árpád emléke

Kovács Árpád emléke Kultúra

Kovács Árpád kovásznai kántor, tanító és tanár némileg rendhagyó hagyatékából nyílt péntek délután kiállítás a Kónya Ádám Művelődési Házban. Az általa varrt keresztszemes terítő- és párnaminták nem szoríthatók egy irányzat, egy stílus, egy tájegység keretei közé, alkotójuk szabadon bánt a formákkal és színekkel.

Unokája kereste meg a módját annak, hogy nagyapja 22 nyugdíjas évének termését, mintegy hetven keresztszemes varrottasát egy kiállítás keretében megmutassa – vázolta a megnyitón Lázár-Prezsmer Endre az esemény előtörténetét. A háromszéki Fürge Ujjak Kézimunkakör is felpártolta a nemes szándékot, annak vezetője, Gábor Éva méltatta a munkákat, de főképp a kiállított darabokba fektetett munkát, illetve alkotójának azt a törekvését, hogy valamit az utókorra örökítsen, „100 évvel tovább éltesse a kézimunka értékét”.

Kovács Lilla meghatódva beszélt gyermekkorának meghatározó alakjáról, akivel a mindennapokban minőségi időt töltött. Zongorázni, énekelni, sakkozni, varrni tanította unokáját a nagytata, aki 87 éves koráig varrt, 92 éves korában halt meg, de csak életének utolsó három hetét töltötte tétlenül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük