Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Könyvtári sikerlista

Bestsellerek, de kortárs szépirodalmi művek is szerepelnek a Bod Péter Megyei Könyvtár 2018-as olvasási–kölcsönzési listáján. A legkisebbek továbbra is Bartos Erika könyveit szeretik a legjobban.

Összesítette a kölcsönzések listáját a megyei könyvtár, melynek tavaly is több ezer olvasója volt. Hollanda Andrea, a könyvtár munkatársa elmondta: a kisgyerekek, óvodások a Bartos Erika által írt Anna, Peti, Gergő- és a Bogyó és Babóca-könyveket kedvelték legjobban, ezeket kölcsönözték legtöbbször a szülők. De keresettnek bizonyult Beck Andrea Titoktündér című, problémafelvető, önbizalom-erősítő mesegyűjteménye is.

Hirdetés
Hirdetés

A kisiskolások Berg Judit Rumini-sorozatát, Jeff Kinley Egy ropi naplója-sorozatát és Lázár Ervin meséit olvasták legtöbbször. De többen vettek ki szövegértést fejlesztő, rövid történeteket tartalmazó kiadványokat, illetve kezdő olvasóknak szóló könyveket. Az 5–8. osztályos diákok az iskolai erőszakkal foglalkozó, Sándor Anikó Az osztály vesztese című könyvet adták kézről kézre, de továbbra is nagy sikernek örvendenek a Harry Potter-sorozat és Leiner Laura szerelmes, romantikus tini-regényei is.

A felnőtt olvasók körében legnépszerűbbek a magyar bestsellerek voltak, tavaly Fábián Janka könyveit és Borsa Brown Az Arab lánya című regényét keresték. A külföldi írók közül Anthony Doerr A láthatatlan fény című, a második világháború idején játszódó regénye volt a legolvasottabb, de William Young A viskó, Markus Zusak A könyvtolvaj és Margaret Atwood A szolgálólány meséje is megtalálható a listán. Emellett kalandregényeket, egzotikus helyszíneken játszódó, utazásra csábító regényeket, krimiket olvastak legtöbbet a háromszékiek. A magyar kortárs szépirodalomból különösen keresettek voltak Tompa Andrea Omerta, illetve Fejtől s lábtól című regényei, de folyamatosan kölcsönzik Vida Gábor Egy dadogás története című regényét és Dragomán György prózáit.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük