Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Könyv a hadiárvákról

Könyv a hadiárvákról Kultúra

Hadiárvasors címmel jelent meg Iochom István kézdivásárhelyi újságíró új könyve. A dokumentkötet visszaemlékezéseket tartalmaz olyan személyek részéről, akik a második világháború során elveszítették valamely hozzátartozójukat.
A szerző érdeklődésünkre elmondta: a színes illusztrációkkal gazdagított, szép kivitelezésű, keményfedeles kiadványban (képünkön) ötven személy szólal meg, és mondja el a történetét. Hiánypótló jellegű munkáról van szó, hiszen a háború szörnyűségeinek és a következményeinek leginkább kitett – akkor még „gondtalan” gyerekéletüket élő – áldozatokat így még nem szólaltatták meg. A sorban 19. könyvével előrukkoló szerző elmondta: hármas eseményről lesz szó, ugyanis a mai, 18 órakor a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház emeleti dísztermében kezdődő könyvbemutató mellett hadiárva-találkozót is tartanak, ugyanakkor a könyvbe is belefoglalt képanyagból fotókiállítás nyílik.
A könyvbemutató fővédnöke Tóth László csíkszeredai főkonzul, házigazdája Ferencz Attila, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdiszéki szervezetének elnöke. Közreműködik Héjja Ágnes és Miklós Katalin, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai és Kiss László, a kézdivásárhelyi Városi Színház színművésze.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük