Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kongresszusra hívnak

Jehova több ezer tanúját várnak Kézdivásárhelyre is a 12 városban zajló augusztusi regionális kongresszus alkalmával – tájékoztatták sajtóközleményben szerkesztőségünket a szervezők. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy hány hívet számlálnak Kovászna megyében, illetve miért esett pont Kézdivásárhelyre a választás.

A közleményben kiemelik, hogy a 12 városban zajló kongresszuson a létszám meghaladja majd a 45 ezer főt (ugyanitt említik, hogy világszinten 8 millió Jehova tanúját számlálnak), illetve hangsúlyozzák, hogy akik be szeretnének állni felekezetükbe, azokat ugyanitt látványosan megkeresztelik.

Lapunk Micu Dorin sajtóreferenshez intézett pár kérdést. Kiderült, hogy a 12 város kiválasztásakor fő szempont volt, hogy az adott település rendelkezzen megfelelő, az alkalomhoz illő épülettel, ahol az ingyenes bibliaoktatást tarthatják. A kongresszusok minden városban azonos időben zajlanak, így a kézdivásárhelyi sportcsarnokban is az augusztus 18–20. közötti időszakban kerül sor az eseményre. Megyénkben 11 gyülekezet működik több mint 2500 hívővel, szimpatizánssal.

Azt is firtattuk, hogy milyen előnyökkel, illetve kötelezettségekkel jár, ha valaki Jehova tanújának áll, ám csupán egy általános választ kaptunk, miszerint „a tanúk egy nemzetközi harmonikus szellemi családot alkotnak, amelyet nem oszt meg faji előítélet, kulturális különbözőségek, illetve politika”.

Rákérdeztünk, hogy az évek során az ilyen vagy hasonló eseményeken ütötték-e fel fejüket rendbontók, de erre sem kaptunk konkrét választ, inkább azt hangsúlyozta a képviselő, hogy „tiszteletben tartják mindenki hitét”, ugyanakkor rávilágított, hogy „a Jehova tanúit békés magatartás jellemzi”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük